• Måndag - Fredag 10-18
  • Lördag 10-15

Om oss

Vi strävar efter att ha ett mer varierat och annorlunda sortiment av bågar med hög modegrad och som du inte hittar hos “alla andra” optiker i Stockholm. Vi har exempelvis ett av nordens största sortiment av danska LINDBERG.

Affärsidén är att tillhandahålla högsta kvalité på både produkter och tjänster. Ett led i detta är att all heltidspersonal du träffar hos oss är legitimerade optiker. Även all slutproduktion av glasögon sker i egen verkstadsregi av legitimerade optiker. Benckert Optik satsar årligen på fortbildning och specialisering inom synundersökningsmetodik och ögonhälsa.

Ole Benckert startade verksamheten redan 1972 i Stockholm då han övertog Optiker Moströms verksamhet på Folkungagatan på Södermalm. 1992 flyttade butiken in i Söderhallarna på Medborgarplatsen.

Lagom till att Benckert Optik fyllde 40 år, 2012 valde Ole att gå i pension och därmed lämna över taktpinnen till sin adept Daniel Johnsson med personal. Daniel är leg. optiker sedan 2003 och började på Benckert Optik 2008.
2016 hoppade Daniels tidigare kollega Marie Larsson med på tåget och driver och deläger Benckert Optik sen dess. Marie är leg. optiker sedan 1988.

Benckert Optik ingår i den rikstäckande kvalitetskedjan Synologen – som representerar över 100 optiker landet runt.

Boka tid