• Måndag - Fredag 10-18

Se bättre – även på natten

i.Scription® från Zeiss  –  ett unikt glaskoncept som låter dig se tydligare och kontrastrikare på natten och i skymningen.
Våra ögon är lika unika som våra fingeravtryck. i.Scription® är en ny patenterat metod som utvecklats av ZEISS och som tar hänsyn till detta. ZEISS i.Profiler® avslöjar inte bara typiska synfel som närsynthet eller översynthet utan analyserar även ögats individuella profil som är unik för varje människa. ZEISS i.Profiler® är ett innovativt specialinstrument för ögonundersökningar och bygger på vågfronts -teknik.

Under analysen mäts över 2 500 referenspunkter. Ändå behöver patienten bara titta kort i apparaterna. Det är en högteknologisk lösning för ögat – ZEISS i.Profiler®, som utnyttjar kraften i infrarött ljus, genererar en ljuspunkt på ögats näthinna och analyserar hur ljuset sprids. På väg tillbaka förändras ljuset individuellt. ZEISS i.Profiler® mäter förändringarna och skapar utifrån det en skräddarsydd profil för varje öga.

Optiker som använder i.Profiler® i stället för konventionella instrument för att mäta ögats brytkraft kan även mäta hur pupillerna utvidgas i mörker. Därmed kan de upptäcka och korrigera synfel som påverkar personens mörkerseende, och ge dig information om din syn som du inte kunde få tidigare. Genom en komplex och patenterad datorprocess omvandlas analysdata och personliga brytningsdata till läsbar information. Den kan i sin tur användas för att ta fram skräddarsydda glasögonglas som perfekt matchar ögat och de individuella synnedsättningarna. Utifrån de exakta måtten och beräkningarna kan ZEISS glas tillverkas med dioptritalet 1/100.

I jämförelse motsvarar konventionella glasögonglas normalt det omvända (inverterade) värdet av 0,25 dioptrier. ZEISS lösning är den mest exakta mätmetoden för glasögonglas på marknaden idag.

Carl Zeiss Visions i.Scription®-system består av tre komponenter: Det innovativa mätinstrumentet i.Profiler® från ZEISS (se bild), optimeringstekniken i.Scription® och sist men inte minst – servicen hos din optiker.

Fördelarna för dig

Hur du själv tjänar på i.Scription®-optimerade glas blir extra tydligt på natten och i skymningen, dvs. under de tider på dygnet när du måste urskilja människor, föremål och din omgivning i lite eller inget naturligt ljus.

Under redan krävande förhållanden blir alla synfel som inte kan korrigeras med glas avsedda för dagsljus ett extra riskmoment. Lägg sen till bländningseffekter och ljusreflektioner från konstgjorda ljuskällor som gatulampor eller strålkastare på mötande bilar. Det är tydligt att ögonen utsätts för stora påfrestningar och trötta ögon är en stor risk för alla som kör på natten.

Glasögon med precisionsglas som bygger på i.Scription®-teknik ger dig även fördelar under dagen. Du ser med perfekt skärpa, skarpare kontraster och klarare färger.

Källa: Carl Zeiss Vision, Zeiss.se

Boka tid